MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Medúlla, intergenerational opera naar muziek van Björk

Medúlla, intergenerational opera naar muziek van Björk

Workshop op school of in de Munt voor lerarenopleiding
+ (school)voorstelling in de Malibranzaal van de Munt

Björk: Ijslandse zangeres, songwriter en  voormalige zangeres van de rockband The Sugarcubes. Ook bekend als actrice o.a. als hoofdrolspeelster in de film Dancer in the Dark van de Deense regisseur Lars von Trier.

Medúlla: In haar album Medúlla keert de Ijslandse artieste Björk terug naar een heidens universum. Björks compositie voor a capella zangers verkent een groot gamma van vocale technieken, van keelzang en koren tot beatbox en popharmonieën. Dit album uit 2004 was haar reactie op de opflakkering van racisme en neo-nationalisme  na de aanslagen van 11 september.

De voorstelling Medúlla

Zangers uit verschillende generaties – kinder en jongerenkoor en senior operazangers – kwamen samen om in meditatieve beelden een nieuwe definitie te bieden van wat Björk ‘medúlla’ noemde. Vanuit de vraag wat er gebeurde voordat de maatschappij verwikkeld raakte in problematische dingen zoals beschaving, religie en nationalisme ontstond het concept dat vanuit improvisatie evolueerde naar een verhaal waarin elke toeschouwer zelfstandig de evolutie moet waarnemen, begrijpen en verwerken.

De voorbereidende workshop

De studenten worden ondergedompeld in een workshop waarin alle facetten van de stem die tot dan toe onbekend waren, aan bod komen. Dit alles geïnspireerd op muziek en stemtechnieken van de Ijslandse zangeres en songwriter Björk. Vanuit de improvisatie zullen de deelnemers een eigen verhaal bouwen.

 

Praktische info

- workshop 2,5u op school of in de Munt op een af te spreken datum
- schoolvoorstelling op donderdag 5 februari om 13u in de Malibranzaal van de Munt

- 7 € per student voor de workshop (minimum 16 studenten te betalen voor de workshop)
- 10 € per plaats voor de schoolvoorstelling en 14 € voor een avondvoorstelling

>> inschrijvingen

Extra
Muros