MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Rondleidingen en VIP events

Rondleidingen en VIP events

Voor de organisatie van uw kunstevenementen stelt de opera heel zijn know how op het vlak van artistieke creatie te uwer beschikking evenals zijn relaties met gerenommeerde kunstenaars. Een bezoek aan het operagebouw dompelt u in enkele magische ogenblikken onder in de geheimen van de producties en de emoties van de lyrische kunst.

VIP event

Onze kunstevenementen zoals zangrecitals, kamermuziekconcerten of artistieke ontmoetingen kunnen vergezeld worden - vooraf of nadien - van een rondleiding of een receptie, in één van onze foyers.

Een rondleiding in het theater en de Ateliers

Een rondleiding aan de Munt dompelt u onder in een rijk cultureel erfgoed, zowel historisch als hedendaags : architecturale en plastische kunstwerken, kostuums en decors, allerhande kunstberoepen en de fabuleuze maquette van de barokopera “De droommachines”, uitgedacht en gebouwd door Michel Dumont en Thierry Bosquet.

Themabezoeken lichten u een bepaald aspect van de opera toe:

  • Opera, van concept tot première
    Hoe wordt een opera geboren? Wanneer begint men eraan? Wat is een theater di staggione? Hoe verloopt de samenwerking tussen regisseur, decorontwerper en couturier? Wanneer beginnen de repetities ?
  • De Munt, kunstberoepen van generatie op generatie
    Een ontdekking van de kunstberoepen, verschillende al eeuwen oud: machinisten en technici maar ook hoeden- en schoenmakers, schrijnwerkers en metaalbewerkers, schilders en beeldhouwers, rekwisiteurs en stoffeerders: zovele voorvaderlijke handigheden waarvan het bestaan nauwelijks bekend is.

Elke rondleiding wordt georganiseerd in functie van uw wensen en van de beperkingen van het theater.

Extra
Muros