MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Individuele bezoekers

Individuele bezoekers

Weekendje Brussel? Interesse voor opera en/of voor cultureel erfgoed?Iedere zaterdag om 12 uur kunt u als individuele bezoeker deelnemen aan een rondleiding in de Munt. Een gids neemt u mee langsheen de inkomhal, de eretrappen, de Grote Foyer, de Grote Zaal, de Koninklijke Loge en het Koninklijk Salon. Geschiedenis en architectuur van dit operahuis komen ruimschoots aan bod, alsook de geheimen van het tot stand komen van een opera, van concept tot première. Verder krijgt u de exclusieve kans om binnen te gluren in enkele ateliers (kostuum- en decorateliers) en de boeiende wereld van de operaberoepen te ontdekken. Ook staat er een bezoek aan de museale ruimte op het programma, waar een unieke maquette van een baroktheater in Italiaanse stijl te bezichtigen is.Een rondleiding achter de schermen van de Munt biedt een boeiende kijk in de interne keuken van een hedendaags operahuis en kan bovendien een fijne eerste kennismaking met de fascinerende wereld van de opera zijn.Opgelet! Het parcours van de rondleiding kan op sommige dagen licht wijzigen omwille van de repetitieplanning. Om veiligheidsredenen maakt een bezoek aan de scène en aan de coulissen geen deel uit van deze rondleiding. Alvast bedankt voor uw begrip.

 

>> praktische info

  • van september tot en met juni, niet op wettelijke feestdagen.
  • prijzen: +30 jaar: 12 € / -30 jaar: 6 € (vanaf 6 jaar)
  • drietalige rondleiding in het Nederlands en/of Frans en/of Engels (afhankelijk van de deelnemers)
  • het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur
  • vertrekpunt: Prinsenstraat 14 (MM Tickets)
  • gelieve vooraf te verwittigen indien u moeilijk te been of rolstoelgebruiker bent
  • rondleidingen voor groepen enkel op afspraak (meer info vindt u hier)

>> tickets

  • tickets in het bespreekbureau, 02 229 12 11 (van dinsdag tot en met vrijdag van 12 uur tot 18 uur en zaterdag van 10 uur tot 18 uur) of ter plaatse voor de start van de rondleiding

 

De Munt is opgenomen in Visit Theatres, een gids voor rondleidingen in theaterhuizen van Groot-Brittannie, Nederland en Belgie met informatie over rondleidingen in, maar ook over de geschiedenis en de architectuur van theatergebouwen. Visit Theatres is onderdeel van de European Route of Historic Theatres project en wordt gesteund door het Cultuurprogramma van de Europese Unie.
>> visittheatres.org

Extra
Muros