MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - Museum Night Fever
De Munt ¦ MM Extra ¦ Museum Night Fever ¦ Intro

Museum Night Fever

This is not a museum

De Munt is geen museum, en dat zal iedereen geweten hebben. Tijdens de Museum Night Fever wordt de Munt een multisensorieel laboratorium en een revolutionair forum voor originele ontmoetingen tussen publiek, kunst en kunstenaars. Touch the artworks - touch the artists: alles kan, alles mag!
In 1830 leidde de opvoering van de eerste grand opera La Muette de Portici van Auber in de Munt tot het uitbreken van de Belgische Revolutie. 184 jaar later roept de Munt op tot een nieuwe individuele revolutie - tegen vooroordelen, tegen beperkingen, in de opera en in de maatschappij.
Kom naar de Munt en schreeuw je NEE! uit in vele talen en op vele manieren. De operastemmen worden voorzien van een stevige baslijn, kostuums en avondjurken zijn uit den boze, je openlijk vervelen mag, veel lawaai maken moet... Voor een beperkt aantal gelukkigen zal de bezetting zelfs de ganse nacht duren - zij krijgen een exclusieve overnachting in de Munt cadeau. Rebelleer met ons mee!

 

OCCUPY LA MONNAIE SLEEPOVER
De Munt organiseert samen met buur Muntpunt de allereerste sleepover in de MNF-geschiedenis, speciaal voor jongeren tussen 18 en 35 jaar oud. Krijg een nachtelijke rondleiding achter de schermen, val in slaap met live muziek door Peter Broderick en Greg Haines (Slaapwel Records showcase), word 's morgens gewekt door sopraan Aphrodite Patoulidou en schuif je voeten onder de ontbijttafel in het Literair Salon van Muntpunt the morning after. Hou de Facebookpagina's van de Munt en van Brussels Museums in de gaten voor meer info over hoe kans te maken op een exclusieve overnachting met ontbijt!
Indommelen in de opera, voor één keer mag het!
>> facebook.com/LaMonnaieDeMunt

Met je MNF-polsbandje kan je nog tot eind maart 2014 GRATIS deelnemen aan een rondleiding op zaterdagmiddag!


Mercury (Socks), 2009 by Elmgreen & Dragset. Photo / Foto © Anders Sune Berg, Courtesy Gallery Nicolai Wallner
 


De Munt - Museum Night FeverDe Munt - MuntpuntDe Munt - Koninklijk Conservatorium BrusselDe Munt - Studio Brussel
   
Extra
Muros