MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - A Night at the Opera
De Munt ¦ MM Extra ¦ A Night at the Opera ¦ Intro

A Night at the Opera

met Piano Club

Het evenement voor -30-jarigen in de Munt!

Echte of geveinsde waanzin, liefde of wraak – tussen deze extremen speelt het beroemde verhaal van Hamlet en Ophelia zich af. Uit de veelheid aan personages en situaties bij Shakespeare puurden de librettisten Carré en Barbier een rechtlijnig verhaal dat weliswaar ver van het origineel stond, maar dat Thomas inspireerde tot een coherente partituur waarin hij zich een meester in muzikale sfeerschepping toonde. Na hun unaniem bejubelde Les Huguenots uit 2011, zetten Marc Minkowski en Olivier Py hun eigenzinnige exploratie van het grote Franse repertoire uit de 19de eeuw verder.

Voor deze Night rond Hamlet krijgen we Piano Club op bezoek. De carrière van dit viertal start in 2007 dankzij de hit single Girl On TV. Het experimentele electropoprock project rond Anthony Sinatra (Hollywood Porn Stars) heeft al twee EP’s, twee albums en talrijke hit singles op zijn actief staan. Op zijn laatste album, Colore, verschenen in de lente van 2013, zet de band zijn queeste door de moderne popmuziek voort. De band levert hier een knappe mix van genres met als enig doel: melodieën die raak schieten.

Na de voorstelling ontmoeten Piano Club en enkele zangers uit de productie, met name Stéphane Degout (Hamlet) en Lenneke Ruiten (Ophélie) elkaar voor een boeiende uitwisseling, en is er tijd voor vragen en reacties. En misschien hebben we ook nog wel een verrassing in petto, zo vlak voor Kerstmis...

De hele avond wordt in goede banen geleid door Grazyna Bienkowski.

>> www.pianoclub.be


Met de steun van BNP Paribas Fortis, Pure FM, FM Brussel
 

   
Extra
Muros