MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - Rondleiding
De Munt ¦ MM Extra ¦ Rondleiding ¦ Intro

Rondleiding

elke zaterdag

Weekendje Brussel? Interesse voor opera en/of voor cultureel erfgoed?


Iedere zaterdag om 12 uur kunt u als individuele bezoeker deelnemen aan een rondleiding in de Munt. Een gids neemt u mee langsheen de inkomhal, de eretrappen, de Grote Foyer, de Grote Zaal, de Koninklijke Loge en het Koninklijk Salon. Geschiedenis en architectuur van dit operahuis komen ruimschoots aan bod, alsook de geheimen van het tot stand komen van een opera, van concept tot première. Verder krijgt u de exclusieve kans om binnen te gluren in enkele ateliers (kostuum- en decorateliers) en de boeiende wereld van de operaberoepen te ontdekken. Ook staat er een bezoek aan de museale ruimte op het programma, waar een unieke maquette van een baroktheater in Italiaanse stijl te bezichtigen is.


Een rondleiding achter de schermen van de Munt biedt een boeiende kijk in de interne keuken van een hedendaags operahuis en kan bovendien een fijne eerste kennismaking met de fascinerende wereld van de opera zijn.

Opgelet! Het parcours van de rondleiding kan op sommige dagen licht wijzigen omwille van de repetitieplanning. Om veiligheidsredenen maakt een bezoek aan de scène en aan de coulissen geen deel uit van deze rondleiding. Alvast bedankt voor uw begrip.

>> zie ook Rondleidingen


© Sébastien Forthomme
 


De Munt - Visit Theatres
   
Extra
Muros