MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - 1 FILM / 1 ARTIST
De Munt ¦ MM Extra ¦ 1 FILM / 1 ARTIST ¦ Intro

1 FILM / 1 ARTIST

Ivo van Hove

Films voeden vaak de verbeelding van componisten en operaregisseurs. De Munt en GALERIES cinéma stellen u, al sinds vorig seizoen, een serie evenementen voor die het poëtisch universum helpen verklaren van enkele van de grootste hedendaagse artiesten die de Munt op de affiche plaatst. Een unieke gelegenheid om te luisteren naar en te praten met een scheppend kunstenaar, én om een grootse repertoirefilm te (her)ontdekken. Vanaf dit seizoen sluit het Théâtre National zich aan bij 1 FILM /1 ARTIST. Zo kunt u via deze originele formule ook kennismaken met diverse artiesten die op de affiche van dit grote Brusselse theater staan.

De Belgische artiest Ivo van Hove, regisseur van de nieuwe productie La Clemenza di Tito, koos voor de film Ultimo Tango a Parigi, meesterwerk van Bernardo Bertolucci.
De film toont zonder enig taboe de intense en hopeloze relatie tussen twee volslagen onbekenden, wat in 1972, toen de film werd uitgebracht, onmiddellijk tot een schandaal leidde. De film zou nooit helemaal uit deze schandaalsfeer geraken. Maria Schneider en Marlon Brando vertolken met verve de onthulling van deze tot ondergang verdoemde liefdestango.

De film zal voorafgegaan worden door een 45 minuten durende ontmoeting met Ivo van Hove (in het Engels).


In samenwerking met cinéma GALERIES, Théâtre National
Met de steun van Kaaitheater
© Florian Beckers / Millennium Images, UK
 

   
Extra
Muros