MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - Passa Porta Festival
De Munt ¦ MM Extra ¦ Passa Porta Festival ¦ Intro

Passa Porta Festival

Imagine!

Van 20 tot 24 maart 2013 strijkt het Passa Porta Festival neer in Brussel met een waaier aan inspirerende ontmoetingen, lezingen en debatten met schrijvers en denkers uit de hele wereld.
Een honderdtal toonaangevende auteurs houdt een pleidooi voor de verbeelding in het hart van Europa, waar dromen en verbeelding steeds meer onder druk komen te staan. De schrijvers nodigen hun lezers uit voor een reis naar een denkbeeldige of verhoopte wereld, geven inkijk in hun schrijfproces, alsook in het spanningsveld tussen feit en fictie, en spreken zich uit over het belang van de verbeelding in tijden van crisis en revolutie.

Op zondag 24 maart is het Festival te gast in de Munt voor de grote slotdag. Een gelegenheid om lezingen en gesprekken bij te wonen met vooraanstaande dichters zoals Adam Zagajewski, Leonard Nolens en Guy Goffette. Er is ook een bijzondere ontmoeting met advocaat Simon Gronowski en beeldend kunstenaar Koenraad Tinel. Zij gaan in gesprek met auteur David Van Reybrouck, die hun verhaal optekende in zijn nieuwe boek Eindelijk bevrijd.


Productie Passa Porta, Internationaal Literatuurhuis
 

   
Extra
Muros