MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - Jacques Le Rider, Jean Clair & Esteban Buch
De Munt ¦ MM Extra ¦ Jacques Le Rider, Jean Clair & Esteban Buch ¦ Intro

Jacques Le Rider, Jean Clair & Esteban Buch

A Stage with a View

In samenwerking met Passa Porta nodigt de Munt schrijvers en intellectuelen uit om te reflecteren over thema's die verband houden met de operaproducties van het seizoen. In het kader van de nieuwe productie van Lulu nodigen we u uit in de Grote Foyer van de Munt voor een bijzondere ontmoeting.

Voor de eerste Stage with a View van het seizoen praten historicus, essayist en germanist, Jacques Le Rider, bekend om zijn essays over de culturele geschiedenis van de Germaanse wereld, de historicus en musicoloog Esteban Buch, gespecialiseerd in de relatie tussen muziek en politiek bij het begin van de 20e-eeuw en, onder voorbehoud, Jean Clair, kunsthistoricus, tentoonstellingscommissaris en essayist, over het culturele leven in Wenen tussen 1900 en 1935. Een uitzonderlijke gelegenheid om u, in het gezelschap van enkele van de grootste denkers van dit ogenblik, onder te dompelen in de culturele leefwereld van de componist Alban Berg.

Deze ontmoeting, gemodereerd door Jacques De Decker en Christian Longchamp, zal aangevuld worden met muzikale intermezzi op piano uit de partituur van Lulu door de pianist en specialist van de muziek van Berg, David Miller.


In samenwerking met Passa Porta, Internationaal Literatuurhuis
Met de steun van Tropismes
 

   
Extra
Muros