MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - Lulu
De Munt ¦ MM Extra ¦ Lulu ¦ Intro

Lulu

Pierre Boulez - Patrice Chéreau

In 1979 zag in de Opéra Garnier een legendarische productie van Alban Bergs Lulu het licht. Hoewel gefilmd door de Franse televisie is deze productie nooit op video of DVD uitgebracht waardoor ze voor alle melomanen een onzichtbare mythe is gebleven. Dat de Munt dit zeldzame document vertoont, betekent een unieke kans. De muzikale leiding van Pierre Boulez, de regie van Patrice Chéreau, de uitzonderlijke vertolking van Teresa Stratas, rechtvaardigen de superlatieven waarmee de première werd bejubeld. Dankzij de orkestratie door de Oostenrijkse componist Friedrich Cerha, maakte deze productie het eindelijk mogelijk om Bergs onvolledige opera te tonen in drie afgewerkte bedrijven. Deze Lulu is dan ook niet minder dan een sleutelmoment in de muziek van de tweede helft van de twintigste eeuw.

Aan de projectie gaat een gesprek van zo'n 60 min vooraf tussen Christian Longchamp (Artistiek adjunct en Directeur Dramaturgie en Publiekswerking van de Munt) en Patrice Chéreau die voor de gelegenheid toestemde om te komen praten over zijn werk als operaregisseur, over het oeuvre van Alban Berg en over Lulu in het bijzonder.

In samenwerking met CINEMATEK naar aanleiding van de retrospectieve en carte blanche Patrice Chéreau die er op 5 september van start gaat (meer info op www.cinematek.be).

>> (Her)beluister het zelfportret van Patrice Chéreau op Musiq'3.


In samenwerking met CINEMATEK
Met de steun van Tropismes
 

   
Extra
Muros