MyMM: video's, foto's, artikels

 
De Munt - Daphne

Daphne

Workshop op school voor de 1ste graad van het lager onderwijs

Daphne is één van de mythologische verhalen uit de bundel de metamorfosen, een verzameling van oude Griekse vertellingen waarin steeds een gedaanteverwisseling voorkomt.

Daphne is in dat oude Griekse verhaal de naam van een nimf, dochter van een riviergod en van moeder aarde. Tijdens het wijnfeest wordt zij achtervolgd door Apollo die verliefd op haar is maar ook de jonge eenvoudige herder Leukippos is op haar verliefd. Nà heel wat belevenissen en uitdagingen, doodt Apollo Leukippos, Daphne voelt zich schuldig ook al heeft ze geen directe schuld. Apollo heeft medelijden met haar en vraagt Zeus, de vader van de goden, om Daphne aan hem te schenken, desnoods als een eeuwig groene boom. Daarop voltrekt de gedaantewisseling zich en verandert Daphne in een laurierboom.

Richard Strauss schreef muziek op dit verhaal. Het is op deze muziek dat wij de workshop enten. De leerlingen zullen op een speelse muzische manier worden ondergedompeld in dit mythologisch verhaal, ondersteund door de muziek van Richard Strauss.

 

Praktische info:

- workshop, 1 dag op school

- vanaf tweede trimester
- € 8 per leerling (minimum 16 leerlingen te betalen)


>> inschrijvingen

Extra
Muros