MyMM: video's, foto's, artikels

 
De Munt - Een dag muziek in Brussel

Een dag muziek in Brussel

Bezoek “de Munt in de kijker” & het Muziekinstrumentenmuseum voor secundair onderwijs en DKO

Wegens renovatiewerken zal de Munt dit schooljaar niet toegankelijk zijn.
Onze operavoorstellingen worden echter wel opgevoerd in andere Brusselse theaters.

Voor schoolgroepen hebben wij een nieuw concept ontwikkeld waarbij we de Munt langs de buitenkant bezoeken. Afspraak op het Muntplein.
Ontstaan, revolutie, brand, nieuw theater, Europees operahuis, ... om te eindigen in de Ateliers van de Munt waar via beeldmateriaal de opera tot leven komt. Op een dynamische manier schetst de gids de werking van een operahuis en het creatieproces van een operaproductie. Het accent ligt op opera als multidisciplinaire kunstvorm.
 Videobeelden van repetities en voorstellingen, allerhande documenten, maquettes, kostuums en de machinerieën in de Museale Ruimte vervolledigen deze kennismaking.
De gids speelt in op de leeftijd en de interessesfeer van elke groep waardoor het bezoek een onvergetelijke ervaring wordt.


In het mim wordt het bezoek Kris kras door het mim  aangeboden. Een ontdekkingstocht naar uiteenlopende instrumenten en hun evolutie door de eeuwen heen. Er wordt ingegaan op de speeltechnieken, repertoire, bouw en geschiedenis. Tevens wordt er actief naar muziekfragmenten geluisterd en krijgen de deelnemers de kans om zelf enkele instrumenten te bespelen.

 

Praktische info

- duur: 2 x 1,5 uur
- prijs in de Munt: € 6 per leerling/student (minimum 16 leerlingen te betalen)
- prijs in het mim: € 65 per groep van maximaal 15 personen + € 2 toegang per persoon
- voor bezoeken tijdens het weekend is de prijs voor de gids € 75.

>> inschrijven

Extra
Muros