MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - De wereld van de ateliers

De wereld van de ateliers

Rondleiding in de ateliers van de Munt voor KSO, TSO, BSO en hoger beroeps- en kunstonderwijs

Voor alle operavoorstellingen maken de Ateliers van de Munt decors, kostuums, schoenen, pruiken…
De Ateliers zijn laboratoria van nieuwe toneeltechnieken: de technici moeten telkens weer oplossingen vinden voor de creatieve ideeën van decor- en kostuumontwerpers. De Ateliers spelen ook een belangrijke rol in het behoud en de overlevering van bepaalde theaterberoepen die dreigen te verdwijnen.

De leerlingen uit het technisch, artistiek of beroepsonderwijs en de studenten uit het hoger kunstonderwijs krijgen exclusief de unieke kans om één van de talloze 'opera-ambachten' die rechtstreeks aansluiten bij hun opleiding, van dichtbij te leren kennen. In de mate van het mogelijke wordt het bezoek gecombineerd met een ontmoeting/interview met een medewerker van de ateliers, de communicatie, de administratie, het koor, het orkest, ... in functie van de opleiding van de leerlingen/studenten. Ook een kort bezoek aan de Grote Zaal van het theater zit in de rondleiding vervat.

 

Praktische info

- duur: 2 uur
- prijs: € 7 per leerling/student (minimum 12 leerlingen te betalen)

Op volgende data worden - zolang onze capaciteit het toelaat - Atelierbezoeken aangeboden. Gelieve op de inschrijvingsfiche uw voorkeurdatum te vermelden:

  • dinsdag 4 november 2014
  • donderdag 6 november 2014
  • dinsdag 10 maart 2015
  • donderdag 12 maart 2015
  • dinsdag 21 april 2015
  • donderdag 23 april 2015

>> inschrijvingen

Extra
Muros