MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Daphne

Daphne

Librettolezing in de Fioccozaal van de Munt door WALPURGIS
+ Dossier voor de leerkracht
+ Publieke voorstelling van de opera Daphne (Richard Strauss) in de Grote Zaal van de Munt

Walpurgis is een reizend muziektheatergezelschap dat onder leiding van Judith Vindevogel elke opera of concert weet om te toveren tot een onvergetelijke gebeurtenis.
Speciaal voor ons brengt zij een eigen versie van het verhaal van Daphne. Zangers en acteurs slijpen hun fileermessen en stropen met veel plezier de muziek van de tekst zodat de inhoud ervan op een nieuwe manier kan resoneren.
De ideale voorbereiding om enkele dagen of weken later, met uw leerlingen de operavoorstelling van Daphne bij te wonen in de Grote Zaal van de Munt.

Daphne is één van de mythologische verhalen uit de bundel de Metamorfosen van Ovidius.
Deze tragedie vertelt het droeve verhaal van de mooie Daphne die zowel door de eenvoudige herder Leukippos als door de god Apollo wordt bemind. Apollo doodt zijn rivaal, laat Daphne ontroostbaar achter en vereeuwigt haar in de vorm van een laurierboom.

De metamorfose van Daphne inspireerde Richard Strauss in 1938 tot zijn dertiende opera. Regisseur Guy Joosten plaatst in Daphne de wereld van de ecologisch geïnspireerde “hipster” aan de rand van de mainstream tegenover de harde economische realiteit.

 

Praktische info

- librettolezing op maandag 8 september om 11u (duur: 1 uur)
- gratis dossier voor de leerkracht ter voorbereiding van de operavoorstelling
- publieke avondvoorstelling in de Grote Zaal van de Munt in september, datum te bepalen in onderling overleg
- 25 € per deelnemer

>> inschrijvingen

Extra
Muros